Ispostava Križevci dobila uređaj za reanimaciju

U prostorijama hitne medicinske službe u Križevcima održana je primopredaja vrijednoga uređaja za reanimaciju, defibrilatora LIFEPAK 15 čija je nabavna vrijednost 180.000,00 kuna.
Uređaj će se koristiti u hitnim medicinskim slučajevima, a najčešće u slučajevima reanimacije pacijenata. Uređaj je opremljen biofaznom tehnologijom do 360 J uz koju pacijenti imaju najbolje izglede da prežive; siguran tijek podataka o
EKG-u putem interneta kojim se poboljšavaju izgledi pacijenata s infarktom miokarda i povišenim ST-segmentom (STEMI); te praćenje ugljičnoga monoksida kako bi se prepoznao glavni uzročnik smrti trovanjem.
Također ima napredna podrška za liječenje pacijenata s infarktom miokarda, posebice što Zavod za hitnu medicinu godišnje zbrine u prosjeku 90 pacijenata s navedenom dijagnozom.
Uza sve navedeno, uređaj ima mogućnost telemedicine, odnosno omogućava prijenos EKG nalaza sa terena u Opću bolnicu „dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica te u KB Dubravu, omogućavajući liječnicima da se unaprijed pripreme te da se temeljem nalaza odredi jačina nastalog infarkta.