Djelatnici Zavoda sudjelovali na XXIII. Međunarodnom kongresu hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći

U Novom Vinodolskom od 7. do 10. studenog 2019. godine održan je XXIII. Međunarodni kongres hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći s međunarodnim sudjelovanjem na kojem su sudjelovali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.
Otvorenju Kongresa su prisustvovali sljedeći uztvanici: Željko Plazonić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske, Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Velimir Piškulić, gradonačelnik Novog Vinodolskog, Jurica Usmiani, direktor hotela Lišanj, Jasminka Perić, predsjednica stručnog odbora, Gordana Antić, predsjednica međunarodnog stručnog odbora te Danijel Šota, predsjednik Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći i predsjednik organizacijskog odbora.
Na Kongresu su uz djelatnike hitne medicinske pomoći iz Hrvatske te brojne goste i predavače, prisustvovati i djelatnici hitne medicinske pomoći iz Italije, Španjolske, Mađarske, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovačke.

Tema Kongresa je “Učimo na iskustvima“, a kroz stručne i znanstvene radove, radionice i tribine, sudionici će obogatiti i nadopuniti znanje u iznalaženju novih i boljih rješenja u pružanju hitne medicinske pomoći.
Posebno se izdvajaju teme o STEMI protokolu te FAST track dijagnostici koja se pokazala kao bitan faktor u ostvarivanju „Zlatnog sata“ kod traumatoloških pacijenata. Sudjelovanjem na Kongresu ostvarena je razmjena iskustava s liječnicima i medicinskim sestrama/tehničarima iz drugih zdravstvenih ustanova te susjednih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Slovenija).

Uz navedeno, važno je napomenuti da je osim sudjelovanja Zavoda, ostvareno i izlaganje teme „Distribucija pacijenata sa akutnim infarktom miokarda koji su prevezeni u Kliničku bolnicu Dubrava radi perkutane koronarne intervencije“ koju su zajedno sa doktoricom Josipom Pulić, pripremili Mirta Pihać, dr. med. i Karlo Švegović, bacc. med. techn. te im ovim putem čestitamo na trudu i zalaganju.