Zavodu za hitnu uručena dva vozila izvanbolničke hitne medicinske službe

U ponedjeljak, 19. listopada ispred zgrade Koprivničko-križevačke županije upriličena je svečana primopredaja dva nova vozila izvanbolničke hitne medicinske službe. Ključeve novih vozila vrijednih 1,1 milijun kuna ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković uručio je župan Darko Koren.
Župan je izrazio zadovoljstvo nabavkom novih vozila i modernizacijom voznog parka Zavoda naglasivši kako je u posljednje četiri godine u nabavu suvremeno opremljenih vozila uloženo pet milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila oko 3,5 milijuna kuna, a ostatak je osigurala ustanova. „Činjenica da je prosječna starost vozila manja od dvije godine govori dovoljno sama za sebe. Osim toga, ovo govori i o dobrom planiranju u zdravstvenom sustavu. Svaka naša zdravstvena ustanova ima svoju važnu ulogu u ovom periodu u kojem borimo s pandemijom koronavirusa. No, unatoč svim tim problemima financijski smo uspjeli u posljednjih nekoliko godina razinu investicija te kvalitetu skrbi i brige za pacijente, održati na zavidnoj razini“, kazao je župan.
Ravnateljica Hanžeković zahvalila je Županiji na podršci te kazala je kako nova vozila prate europski standard te su funkcionalno i prostorno prilagođena terenu za obavljanje izvanbolničke hitne medicinske službe čime će osigurati bolja skrb za pacijente. „Vrijednost svakog vozila je oko pola milijuna kuna, a s medicinskom opremom vrijednost vozila se penje na 900 tisuća kuna. Bez suradnje naših stručnih službi u Zavodu koje su pomagale u planiranju i opremanju vozila sve ovo ne bi bilo moguće realizirati. Naravno, tu je i financijska pomoć Županije jer planovi i ideje su jedno, a financijska sredstva drugo. Upravo ta pomoć ukazuje na primjer sinergije koja nam omogućava ostvarivanje napretka u zdravstvu“, istaknula je Hanžeković.
Jedno vozilo namijenjeno je središnjici u Koprivnici, a drugo ide u ispostavu Đurđevac. „Križevci neće ostati bez vozila, već je proveden postupak javne nabave i treće vozilo dolazi početkom sljedeće godine. Vjerujem kako će pacijenti kojima će trebati ta vozila biti zadovoljni i sa stručnom uslugom naših zdravstvenih djelatnika, a i sa opremom koja prati standarde“, zaključila je Hanžeković te dodala kako Zavod raspolaže sa 16 novih vozila u sanitetskom prijevozu te devet vozila u hitnoj medicinskoj službi.
Današnjoj primopredaji prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova sa suradnicima te pročelnici resornih županijskih upravnih tijela.

Skip to content