Zavod za hitnu medicinu dobio novo vozilo hitne medicinske službe

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije bogatiji je za još jedno novo vozilo hitne medicinske službe vrijednosti 574.375,00 kuna. Dobila ga je Ispostava Križevci, a danas im je svečano predano. Zamjenik župana Ratimir Ljubić ključeve je službeno uručio ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković koja je zahvalila Županiji na pomoći i sredstvima koja se ulažu u ustanove zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije. Početkom godine smo proveli postupak javne nabave i preuzeli tri nova vozila sanitetskog prijevoza, a ovo je četvrto vozilo iz tog paketa koje će služiti križevačkoj hitnoj medicinskoj službi. Opremljeno je sukladno najnovijim standardima što omogućava kvalitetniju zdravstvenu skrb te zbrinjavanje pacijenata na siguran i brz način. Vozni park Hitne medicinske službe u prosjeku je star godinu i pol dana, a u planu nam je nabava još dva vozila za ispostave u Koprivnici i Đurđevcu.

Od ostalih projekata koji se trenutno provode u Zavodu, ravnateljica Hanžeković je kazala kako se kraju privode radovi energetske obnove zgrade u Koprivnici vrijedna 1,4 milijuna kuna te je za listopad najavila i nabavu medicinske opreme u vrijednosti 350 tisuća kuna.

Ovo je dokaz da Županija ima prioritetnu politiku ulaganja u zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije čemu najbolje svjedoči činjenica da se u vozni park Zavoda u posljednje dvije godine uložilo gotovo četiri milijuna kuna. Treba naglasiti i kako križevački TIM 2 Hitne medicinske službe spada u nadstandard koji financira Županija s ciljem da stanovnici imaju što bolju i dostupniju zdravstvenu uslugu.-naglasio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sredstva za nabavu spomenutih vozila su osigurana iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije ukupne vrijednosti 1.545.625,00 kuna.

 

Skip to content