Zavod za hitnu medicinu dobio dva nova sanitetska vozila i energetski obnovljenu zgradu

Župan Darko Koren u pratnji zamjenika župana Darka Sobote i Ratimira Ljubića danas je svečano uručio ključeve dva nova vozila za sanitetski prijevoz ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjani Hanžeković. Vozila vrijedna 612 tisuća kuna čine niz od čak 16 novonabavljenih vozila za sanitetski prijevoz u posljednje tri godine sveukupne vrijednosti 4.7 milijuna kuna. Župan je izrazio zadovoljstvo što je Zavod kao najmlađa županijska ustanova zdravstvenog sustava, nabavkom novih vozila dodatno unaprijeđen po pitanju kvalitete usluge i efikasnosti u djelatnostima koje obavlja.
„Na kraju smo izuzetno kompleksnog razdoblja koje ćemo svi pamtiti. Bitno je naglasiti da je ova epidemija pokazala koliko je važno posvećivati pažnju i ulagati u zdravstveni sustav, kako u materijalnu komponentu tako i u stručan kadar. Danas svjedočimo još jednom iskoraku našeg Zavoda koji dobiva dva nova vozila za svoju djelatnost koja počiva na hitnosti i suvremenoj opremi. Možemo s ponosom kazati kako je vozni park Zavoda kompletno obnovljen, odnosno vozila su u prosjeku stara svega oko 1,5 godinu. Dakle u tom dijelu sustava smo napravili sve što se objektivno može“, istaknuo je župan te dodao kako Županija i dalje nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u zdravstveni sustav.
Osim nabave vozila sanitetskog prijevoza provedena je energetska obnove zgrade hitne medicine ukupne vrijednosti milijun kuna od čega je Koprivničko-križevačka županija financirala obnovu zgrade u iznosu od 500.000,00 kuna, dok je Ugovorom između Ministarstva graditeljstva, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zavoda za hitnu medicinu ostatak bespovratnih sredstava dodijeljeno od strane EU. Ravnateljica Hanžeković je pojasnila kako su projektom obnove izvedeni vanjski sloj zgrade koji je obložen energetskom ovojnicom, ugrađena je mehanička ventilacija prostora, električna rasvjeta je zamijenjena led rasvjetom te je zamijenjena stolarija na objektu što će osigurati velike energetske uštede.
Nakon primopredaje vozila kojem su prisustvovali i ravnatelji te predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova sa suradnicima, župan je obišao i prostore novoobnovljene zgrade Zavoda istaknuvši pri tome kako cjelokupni zdravstveni sustav županije brojnim ulaganjima slijedi najviše standarde po pitanju kvalitete i organizacije.

Skip to content