Vježba evakuacije i spašavanja žurnih službi

U krugu tvornice „Carlsberg d.o.o.” u koprivničkoj industrijskoj zoni Danica dana 07.10.2022.g. u 12:00 sati je održana vježba evakuacije i spašavanja kojoj su prisustvovali zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić te zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, ujedno i načelnica Gradskog stožera civilne zaštite.

Praktična vježba postupaka u slučaju izvanredne situacije u slučaju pucanja balona spremnika za skupljanje plinovitog CO2, bila je provjera operativne spremnosti i mobilnosti svih žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, provjera koordinacije službi na terenu u kriznim situacijama , sa težnjom primjeni što operativnijih planova spašavanja i evakuacije.

Nositelj i organizator vježbe bila je tvrtka „Carlsberg d.o.o.”, a sudionici vježbe bili su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice, Služba civilne zaštite Koprivnica i Županijski centar 112.

 

Skip to content