Svjetski dan srca 29.9.2022.g. , Međunarodni dan starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja

U povodu obilježavanja Svjetskog dan srca, Međunarodnog dana starijih osoba i Nacionalnog dana hodanja , dana 1.listopada 2022.g. na Zrinskom trgu u Koprivnici Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Udrugom srčanih bolesnika Koprivničko-križevačke županije „Srce“, Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Udrugom matice umirovljenika Koprivnica, Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Srednjom školom Koprivnica, organizirali su javno zdravstvenu akciju u cilju edukacije Osnovne mjere održavanja života  uz upotrebu vanjskog defibrilatora, promocije zdravih stilova života- tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja, prevencije i ranog otkrivanja bolesti, održavanja i unapređenju zdravlja.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana srca jest osvijestiti populaciju o kardiovaskularnim bolestima. Bolesti srca i krvnih žila imaju velik javnozdravstveni značaj, vodeći su uzrok obolijevanja i smrtnosti u svijetu, ali i u Hrvatskoj, osobito kod starijih ljudi. Visoki udio obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti u radno aktivnoj populaciji najčešći su uzroci smanjenja produktivnosti i radne nesposobnosti, ali i kvalitete života.

Tema ovogodišnjeg dana srca je  „Use heart for every heart“, a iskrena dječja srca su pokazala najviše spremnosti i snage za učenjem kako pokrenuti srce i spasiti život.

 

 

Skip to content