Vatrogasna vježba hitnih službi u carlsbergu croatia d.o.o.

Dana 03.03.2017. godine u 12 sati održana je praktična vježba postupka u slučaju izvarendne situacije. Cilj vježbe je da se sudionici pripreme na učinkovito i oranizirano izvođenje zadaća pomoći, zaštite i spašavanja, zapravo da se provjere stručna rješenja predviđena i razrađena u planovima zaštite i spašavanja, odnosno osposobljavanje, provjeravanje i ocjenjivanje pripremljenosti djelatnika, snaga zaštite i spašavanja, te na podlozi zaključka-analize vježbi, dopunjuju planovi zaštite i spašavanja, poboljšava se program osposobljavanja kao i planiranje opremanja sa potrebnom opremom snaga zaštite i spašavanja.

Vježba se održavala u krugu Carlsberg Croatia d.o.o., i kompresorskoj stanici. Zadatak je bio izvršiti akciju izvlačenja čovjeka iz zone trovanja amonijakom, gašenja i saniranja kontaminarnog i opožarenog područja. Provjeriti komunikaciju sa ŽC 112 KC odnosno koraci i postupanje koje dovodi do pravovremene odluke u postupanju za svako nadležno tijelo u slučaju izvarednog događaja istjecanja amonijaka. Evakucija se provodi sukladnom Planu evakuacije.

Zadatak je izvršen na način da su obaviješteni djelatnici službe Javne vatrogasne postaje Koprivnica, Hitne pomoći i Operativo-komunikacijskog centara policije, nakon čega je uslijedila akcija izvlačenja djelatnika Carlsberg pivovare iz zone trovanja amonijakom te gašenje i saniranje kontaminiranog i opožarenog područja. Akcija je provedena u skladu s Planom zaštite od požara, dok su djelatnici Carlsberg pivovare postupili prema Planu evakuacije.

Skip to content