ZAVOD ZA HITNU MEDICINU KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PRIJAVIO PROJEKT “HEALTH AND CARE”

Uspješnom suradnjom Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije prijavljen je projekt „HEALTH and CARE“ ukupne vrijednosti 39.986,51 EUR u okviru izvanrednog Poziva na pripremu projektnih prijedloga od strane Central European Initiative.
Cilj projekta „HEALTH and CARE“ je zaštita djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije od potencijalnih COVID-19 infekcija tijekom intervencija na terenu. U navedenu svrhu planirana je nabava zaštitne medicinske opreme, odnosno tri bio-bag mobilna uređaja namijenjenih sigurnom i izoliranom transportu zaraženih osoba, privremena izolacijska soba za nadziranje pacijenata te dekontaminacijski tuš. Navedena oprema je mobilna i može se postaviti na potencijalnim žarištima infekcije u vrlo kratkom roku.
Planirano trajanje projekta je 5 mjeseci, a projektom će se osim nabave opreme, informirati šira javnost o COVID-19 infekciji te potrebi za očuvanjem zdravlja. Provedbom projekta unapređuju se kapaciteti zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije za provođenje intervencija i hitnih postupaka tijekom COVID-19 ili drugih visoko zaraznih infekcija uz pružanje maksimalne zaštite članovima mobilnih timova.

Skip to content