Nabavljeni uređaji za automatsku masažu srca

Unatoč kriznim vremenima Zavod za hitnu medicinu je osigurao sredstva za nabavu potrebitih medicinskih uređaja. Tako su u jučerašnjoj isporuci središnjici Koprivnica te ispostavi Đurđevac isporučena dva uređaja za automatsku masažu srca vrijednosti 190.000,00 kuna.

Podsjetimo, prošle godine isti takav uređaj je nabavljen za ispostavu gdje je 80.000,00 kuna osigurano od strane donatora, a ostatak sredstava je osigurao Zavod.

S obzirom na poteškoće u prilikom masaže srca, i kako čovjek nije u mogućnosti da primjenjuje dugotrajno kvalitetne kompresije srca, tehnologija se okrenula prema automatizaciji. Tako će novonabavljeni mehanički uređaji omogućiti kvalitetnu kompresiju srca kontinuirano, zadanom frekvencijom i dubinom, što će osigurati mnogo bolji cerebralni i koronarni protok.

Kako Zavod za hitnu medicinu godišnje zbrine u prosjeku 90 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, spomenutim uređajem povećati će se kvaliteta zbrinjavanja pacijenata na način da se oslobađaju vrijedne ruke naših zdravstvenih djelatnika prilikom reanimacije pacijenta, a njegovim korištenjem može se ranije krenuti u transport te se može vršiti kvalitetna KPR i tijekom transporta.

Skip to content