Održana zajednička vježba masovne nesreće sa Zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije

U suradnji sa susjednim Zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije održali su vježbu masovne nesreće.

U cilju što boljeg i bržeg zbrinjavanja pacijenata te pripreme u svakodnevnom radu; vježbe su nezaobilazan proces svake zdravstvene ustanove, a pogotovo izvanbolničke hitne medicine gdje je brzina i sposobnost rada u stresnim situacijama svakodnevnica.

Kako bi ojačali svoja već stečena znanja i sposobnosti, Zavod minimalno jednom godišnje organizira vježbu gdje se osim djelatnika izvanbolničke hitne medicine u organizaciji pridružuju i nezaobilazne hitne službe. U ovoj vježbi su sudjelovali vatrogasci sa navalnim vozilom Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja, djelatnici prometne policije iz Koprivnice, učenici Srednje medicinske škole iz Koprivnice te Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Vježba je bila osmišljena kao sudar dijaliznog vozila sa dva osobna automobila, a u nesreći se je zbrinjavalo 13 pacijenata. Vježba je uspješno odrađena te se je kasnije druženje svih sudionika nastavilo u prostorijama Šimunić prometa d.o.o., gdje je sama vježba i organizirana.

Zahvaljujemo se svim sudionicima.