Nacionalni dan hitne medicinske službe

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu u subotu; 27. travnja 2019. godine obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe, čemu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te županijske pročelnice.

Djelatnici Zavoda prezentirali su rad hitne medicinske službe te pojasnili s kakvim se sve hitnim stanjima susreću na terenu.

Informirali su i prezentirali građanima osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, prezentirali vozila i medicinsku opremu te mjerili tlak i šećer. Zavod za hitnu zajedno sa svojim djelatnicima svake godine nastoji obilježiti Nacionalni dan hitne medicinske službe, a uz obilježavanje na trgovima uz sve veći odaziv i zainteresiranost građana za informiranje o djelatnosti hitne medicinske službe, obilježavanju je prethodila vježba masovne nesreće održana 13. travnja 2019. godine; u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije: https://www.hitna-kckz.hr/odrzana-zajednicka-vjezba-masovne-nesrece-sa-zavodom-za-hitnu-medicinu-varazdinske-zupanije/.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.