Edukacija u Kloštru Podravskom

 

Edukacija u Kloštru Podravskom „Osnovno održavanje života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“

U organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije dana 25.03.2022.g. u Kloštru Podravskom održan je tečaj „Osnovno održavanje života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“ za šest djelatnika Općine Kloštar Podravski.

Voditelj edukacije bio je nacionalni instruktor za tečaj „Osnovno održavanje života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“ Tomislav Kolar medicinski tehničar i nacionalni instruktor Jadranka Janković medicinska sestra.

Tečaj je održan s ciljem standardiziranja postupaka očuvanja i spašavanja ljudskog života i zdravlja uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora te su svi polaznici tečaja uspješno položili pisani i praktični ispit.

Važnost edukacije djelatnika koji mogu pružiti pomoć osobi koja je doživjela iznenadni srčani zastoj te tako spasiti život u sudbonosnim minutama do dolaska tima hitne medicinske službe prepoznala je Općina Kloštar Podravski koja je nabavila jedan automatski vanjski defibrilator.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Općinom Kloštar Podravski nastavlja edukaciju djelatnika kako bi ih osnažio da spriječe loš ishod iznenadnog srčanog zastoja i doprinesu sigurnosti svoje zajednice.

Skip to content