Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije uspješno položili ALS i EPALS tečajeve

U sklopu odobrenog projekta „Danas učimo – sutra spašavamo!“ vrijednog 505.813,00 kuna, tijekom mjeseca svibnja i lipnja održana su dva tečaja za djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Uza cjelokupni rad na terenu, ambulanti te trenutni angažman koji imaju poradi organizacije cijepljenja protiv COVID-a 19, ovi vrijedni ljudi su uspjeli izdvojiti vrijeme i za ovu zahtjevne edukacije, proučiti literaturu te uspješno položiti oba dva tečaja.

U okviru tečaja naprednih mjera održavanja života kod odraslih (ALS) 20 djelatnika je dobilo najnovija znanstvena saznanja i potrebne vještine kod zbrinjavanja akutnog koronarnog sindroma, kardijalnog aresta u posebnim okolnostima te kardijalnih aritmija.

Drugi važan tečaj održan u mjesecu lipnju za 20 djelatnika, odnosio se na napredne mjere održavanja života kod djece i novorođenčadi te isti obuhvaća znanja i vještine koji su potrebni kako bi se adekvatno i pravovremeno prepoznala i liječila stanja koja ugrožavaju život kod novorođenčadi i djece.

Tečaj je održalo Hrvatsko društvo za reanimatologiju na čelu sa voditeljicom ALS tečaja prim. dr. sc. Silvijom Hunyadi-Antičević, dr.med., predsjednicom Hrvatskog društva za reanimatologiju HLZ-a te voditeljicom EPALS tečaja, dr. med.. spec. Doroteom Bartoniček.

Tako je uza sve epidemiološke mjere, Zavod za hitnu medicinu je zajedno sa svojim djelatnicima uspio organizirati tri važna tečaja za izvanbolničku hitnu medicinu, ITLS, ALS i EPALS tečaja što je ogroman napredak za hitnu medicinsku službu.

Znanja i vještine kojima djelatnici trenutno raspolažu jesu za svaku pohvalu, a mimo toga, beneficije su to za rad sa pacijentima, kvalitetu reanimacija i zbrinjavanja.

Važno je spomenuti da je temeljem održanih edukacija Zavod dobio za svaki održani tečaj kandidate za instruktore.

Posebno se veselimo našim novim instruktorima koji će nam biti od velike koristi za podizanje cjelokupne kvaluitete zdravstvene skrbi na području izvanbolničke hitne medicinske službe.

Na tome im posebno čestitamo i veselimo se što ćemo imati svoje instruktore za ove vrijedne tečajeve, priznate na europskoj razini!

Idemo dalje!!!

Skip to content