Proslava 10. obljetnice Zavoda

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije je u petak, 13. siječnja 2023., u Hotelu Podravina obilježio je i proslavio deset godina uspješnog rada, a na svečanom programu prisustvovali su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. i njezin zamjenik Damir Važanić, mag. med. techn., župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Zlatica Kučko Gudelj sa suradnicima, predstavnici županijskih zdravstvenih i drugih ustanova, predstavnici drugih zavoda za hitnu medicinu te ostali uzvanici.

Jubilarnu obljetnicu svim djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu čestitala je ravnateljica HZHM-a te im zahvalila na profesionalnom i odgovornom radu. Dodala je i kako od svog osnutka, iz godine u godinu, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije kontinuirano unapređuje kvalitetu hitne medicinske skrbi na ovom području i to ulaganjem u edukaciju svojih djelatnika, ali i planskom nabavom suvremene medicinske opreme u suradnji sa Županijom. “Koprivničko-križevačka županija ima iznimno kvalitetno organiziranu hitnu službu koja može biti brend na državnoj razini”, zaključila je primarijus Grba-Bujević.

“Zavod je naša najmlađa zdravstvena ustanova koja je u ovih deset godina pokazala velik napredak na svom razvojnom putu, što nas čini ponosnima, a na svima nama je da kroz suradnju još više optimiziramo njegovo djelovanje”, rekao je tom prigodom župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te zahvalio djelatnicima Zavoda na svemu što čine kao dio cjelovitog sustava koji brine o zdravlju stanovnika tog područja. Unatoč tome što su najmlađa županijska zdravstvena ustanova, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Zlatica Kučko Gudelj istaknula je da su odlično organizirani te da profesionalno i kvalitetno obavljaju iznimno zahtjevan i odgovoran posao.

O povijesti Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije govorili su glavna sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić, pomoćnica za kvalitetu Zavoda dr. Mirta Pihać, prvostupnik sestrinstva Željko Poljak i dr. Valerija Bartolić. Prikazani su i filmovi s vježbi i simulacija, a nakon toga  su dodijeljene i prigodne zahvalnice umirovljenim djelatnicima, vozačima hitne službe: Franji Holcmanu, Slavku Sedmaku te Stjepanu Cvetkoviću.

Uime Koprivničko-križevačke županije zahvalnicu je primio župan Darko Koren.

Na kraju svečanosti, uzvanike je s četiri skladbe razveselio i glazbeni sastav Aritmija sastavljen od zaposlenika Zavoda koji su se okupili posebno za ovu priliku.

 

Skip to content